Cerec 3D - Tehnologija CAD/CAM

tl_files/images/Tehnologije/Cerec 3D.jpgZa izdelavo estetskih polno porcelanskih protetičnih nadomestkov kot so porcelanske zalivke (inlay), porcelanske delne prevleke (onlay), polne porcelanske krone (prevleke) in luske (veneer) uporabljamo računalniški sistem Cerec 3D. Le-ta nam skupaj z visoko kvalitetnimi keramičnimi materiali, ki ustrezajo naravni barvi zob omogoča, da izvedemo protetično oskrbo zob v času enega obiska pri nas.

Sistem uporablja tehnologijo CAD/CAM in vključuje digitalno kamero, računalnik in rezkalno enoto. S kamero naredimo posnetek oz. optični odtis obrušenega zoba, ki se prenese na računalnik. S CAD programom izdelamo 3D model, na osnovi katerega rezkalna enota obdela keramični blok. Po končanem postopku dobimo protetični izdelek, ki se natančno prilega prej pripravljenemu zobu. Nadomestek prilepimo na zob z adhezivno tehniko s posebnim cementom, spoliramo in tako dosežemo naraven in zdrav izgled.

Prednosti:

  • hitra izdelavatl_files/images/Tehnologije/Cerec_MC_XL_01_311.jpg
  • polno porcelanski (full ceramic) protetični nadomestki
  • izjemna natančnost
  • vrhunska estetika in naraven izgled
  • brezkovinski izdelki z veliko trdnostjo in obstojnostjo
  • brez jemanja odtisov in brez začasnih plastičnih prevlek
  • možna oskrba več zob ob enem obisku

Oglejte si video Cerec Informacije za paciente:

Digitalni zobni rentgen

V naši ordinaciji opravljamo slikanje posameznih zob (intraoralno) ali celotnega zobovja (ortopan) s sodobnim digitalnim zobnim rentgenom. Prednosti digitalnega slikanja so v bistveno zmanjšanem sevanju, kakovost slik je boljša in omogoča idealno diagnostiko. Razvijanje filmov ni potrebno, saj je slika takoj prikazana na računalniškem zaslonu. Slike lahko dostavimo na filmu, shranimo na CD in/ali pošljemo po elektronski pošti.

Slikanje opravljamo z napravo Planmeca ProMax 3D - to je ortopan tomograf z digitalnim detektorjem, ki omogoča tako slikanje ortopanskih posnetkov, kot tudi slikanje telerentgena, čeljustnih sklepov in obnosnih votlin. Naprava omogoča prilagajanje slikanja različnim oblikam čeljusti in s tem konstantno kvaliteto slike.

Za slikanje zob se ni potrebno naročati - obiščite nas med ordinacijskim časom. Storitev je samoplačniška.
 

Računalniška tomografija

Računalniška tomografija CBCT je rentgenska tehnika razvita za področje maksilofacialne kirurgije. Glavna značilnost je v tem, da omogoča tridimenzionalni prikaz v digitalni obliki z zmanjšano dozo sevanja.

Računalniška tomografija se uporablja predvsem za načrtovanje zobnih vsadkov.

Fotogalerija