Invisalign - nevidni zobni aparat

Zobna ambulanta Studio Korošec je Invisalign Provider.

Kaj je Invisalign?

Zaradi uporabe sistema Invisalign je več kot tri miljone pacientov po vsem svetu dobilo nov razlog za nasmeh. Invisalign predstavlja inovacijo v ortodontiji. Pri tem postopku z uporabo zaporedja prozornih plastičnih opornic - alignerjev - popravljamo neustrezen položaj zob. Prednost Invisalign sistema je, da omogoča premike zob brez bracketov in lokov, ki so pri fiksnem aparatu pritrjeni na zobe. Opornice so snemljive, kar omogoča normalno hranjenje in čiščenje zob.

Inovativni postopki zdravljenja omogočajo rešitve različnih lažjih in zmernih nepravilnosti zob.

Dolžina terapije je različna za vsak primer posebej. Odvisna je od posameznika in njegovega življenjskega sloga, časa nošenja opornic in samega cilja zdravljenja.

tl_files/images/Tehnologije/Invisalign_01.jpg

Linija Invisalign

Invisalign® Full

Glavna terapija, ki omogoča premike zob s serijo zamenljivih in nevidnih opornic.

Invisalign® Lite

Terapija za zdravljenje manj kompleksnih težav, kot so npr. blagi razmiki in kompresija zob.

Invisalign® Teen

Ima vse značilnosti terapije Invisalign Full z dodatnimi funkcijami, kot je npr. indikator obrabe, ki ustreza potrebam mlajših pacientov.

Invisalign® i7

Preprosta in cenovno ugodna rešitev, posebej zasnovana za manjše premike zob. Z Invisalign i7 lahko dosežemo želene rezultate že v treh mesecih.

Vivera® Retainers

Serija treh prozornih držal - retainerjev, ki pripomorejo k ohranjanju novega in bleščečega nasmeha. Na voljo so tudi za paciente brez terapije Invisalign.

Inovacija Invisalign

Pri Invisalignu so zavezani, da nenehno razvijajo in izboljšujejo terapije, ki jih nudijo pacientom.

SmartTrack®

Prožen material za opornice, ki omogoča boljši nadzor gibanja zob in nudi večje udobje.

Invisalign® Full

3D terminski načrt zdravljenja, ki prikazuje predvideno gibanje zob tekom zdravljenja.

Kako Invisalign deluje?

Zobozdravnik vzame odtis zobovja in na podlagi rentgenskih posnetkov in odtisa s pomočjo računalniškega programa za 3D grafiko Invisalign izdela zaporedje opornic. Prva opornica se sklada s sedanjo situacijo v pacientovih ustih. Vsaka naslednja opornica pa je oblikovana tako, da nežno pritiska na zobe in postopoma spreminja njihov položaj. Opornice se časovno menjajo po zobozdravnikovih navodilih, njihovo število pa je odvisno od zahtevnosti premikov.

Med samo terapijo je treba redno obiskovati zobozdravnika, ki kontrolira premike zob in skrbi, da poteka vse po načrtu. Terapija z Invisalign opornicami deluje le, če jih pacient redno nosi. Odstrani se jih lahko samo med jedjo in čiščenjem zob, sicer ne bo prišlo do želenih premikov zob.